Skip to content

UWV maakt er een potje van

juni 23, 2014

zwartboek uwv

Ik heb recht op uitbetaling van mijn uitkering op de 23e van de maand. Dit betekent dat ik op de 23e van de maand over mijn uitkering moet kunnen beschikken. Helaas was dat deze maand niet het geval. Het feit dat UWV de keuze heeft gemaakt om over te stappen van ING naar RBS doet daar niets aan af. Het is de taak van UWV om zo’n overstap zorgvuldig voor te bereiden en er zorg voor te dragen dat die overstap zonder problemen verloopt. Bovendien had UWV mij vroegtijdig moeten inlichten over de overstap en de problemen die dit met zich mee zou kunnen brengen. UWV heeft verzuimd dit te doen, met alle gevolgen van dien. UWV geeft er daarmee blijk van dat men het recht van uitkeringsgerechtigden niet serieus neemt. Het overstappen naar een andere bank is een serieuze stap die nauwkeurig dient te worden voorbereid en waarvan de uitkeringsgerichtigden geen overlast dienen te hebben. Met het falikant mislukken van deze operatie geeft UWV er blijk van niet voor haar taak te zijn opgewassen en de nieuwe bank niet onder controle te hebben.
Eerst laat UWV de uitkeringsgerechtigde weten dat de betaling wel op dezelfde dag zal plaatsvinden, “maar mogelijk op een eerder of later tijdstip”. Vervolgens krijgt de uitkeringsgerechtigde te horen dat klagen pas zin heeft “in de namiddag”. En uiteraard is er bij UWV niemand aanwezig na 5 uur ’s middags. Ook de website van de UWV waar naar wordt verwezen meldt geen nieuwe informatie.
Een compleet brevet van onvermogen en minachting voor de uitkeringsgerechtigde.

Ik eis excuses, een oprechte prognose voor de betaling van de komende maanden en schadevergoeding.

UPDATE 24 juni 2014

De Tweede Kamer stopt met bankieren bij Royal Bank of Scotland (RBS) en gaat een andere huisbankier zoeken. Een motie hiervoor van de Partij voor de Dieren werd dinsdag aangenomen. De bank scoort volgens de dierenpartij een ‘dikke onvoldoende op onderdelen als mensenrechten, dierenwelzijn en milieu’.

“De overheid heeft een voorbeeldfunctie en daar past een eerlijke bank bij”, aldus PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand. De partij deed onderzoek naar RBS en ontdekte dat de bank geen of een matige beleidsstrategie heeft als het gaat om thema’s als bosbouw, arbeidsrechten, de financiële sector, belastingen, gezondheid en natuur.

“Royal Bank of Scotland lapt mensenrechten, duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen aan de laars. Zo’n bank wil je niet als huisbankier”, aldus Ouwehand. RBS is sinds 2008 de huisbankier van het rijk en verzorgt het betalingsverkeer van de Tweede Kamer en van alle ministeries. Hieraan verdient de bank jaarlijks 1,7 tot 2 miljoen euro.”

Advertenties
3 reacties leave one →
 1. juni 23, 2014 9:06 pm

  Instanties zijn onberekenbaar en worden pas achteraf gecontroleerd. Zijn er fouten gemaakt en daardoor mensen gedupeerd, dan komt er eerst grope gedupeerden die een proces moet voeren om in het gelijk te worden gesteld. Soms blijkt een excuus en een verwijzing naar andere verantwoordelijken het enig haalbare. En je moet voor een schadevergoeding waar kunnen maken en met bewijzen staven dat je, en zo ja, welke schade je hebt geleden en hoe die is veroorzaakt door de instantie…causaliteit.
  Succes.

  • juni 23, 2014 11:19 pm

   Rednasasil, de rekensom is niet de schade die ik heb geleden. De rekensom is 24 uur rente van alle UWV uitkeringen in Nederland, want dat is de winst van deze actie. Wie daarvan profiteert? Wellicht een aantal medewerkers van de RSB, de UWV, of beiden. En mijn klacht is onderdeel van een actie die ertoe moet leiden dat die winst terugvloeit naar de uitkeringsgerechtigden. Ook al is dat maar 1,42 in mijn individueel geval.

 2. juni 23, 2014 9:08 pm

  …een groep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: