Skip to content

Over dit blog

In juni 2007 werd er beslag gelegd op mijn uitkering en sindsdien moet ik rondkomen van de zgn. “beslagvrije voet”, die in mijn geval zo’n € 800,- bedraagt.

Dit jaar, in november, word ik zestig jaar en ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet zinnig is om voor de rest van mijn leven te moeten rondkomen van die “beslagvrije voet”. Ik heb derhalve besloten gebruik te maken van het schuldhulpverleningstraject. Dit betekent in principe dat ik drie jaar op een houtje moet bijten en dat ik daarna van mijn schulden af ben.

De afgelopen vier jaar heb ik overal en nergens gewoond, terwijl ik een briefadres in Nederland had. Maar om voor de schuldhulpverlening in aanmerking te komen, moet ik daadwerkelijk in Nederland woonachtig zijn. Dus moet ik op zoek naar een woning, en dat valt niet mee als je moet rondkomen van € 800,- per maand.

Op 12 augustus 2011 gaat de verhuizing plaatsvinden en keer ik met wat schamele bezittingen terug naar Nederland. En om mijn persoonlijke ervaringen in het schuldhulpverleningstraject te kunnen delen met anderen, heb ik besloten er een blog aan te wijden.

Ik sta zeer open voor zinnige tips en opbouwende kritiek.

Jaap van der Wijk

Email: jackvanderwyk@yahoo.co.uk

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: